hela helgen

HEmma hos mamsen och papsen lite. Robin kollar på fotboll med pappa. Sotter mest och väntar. EMn egentligen vet jag inte vad jag väntar på. Åka hem? Nja, inte så direkt. Snarare på att göra något. Men vet inte vad det skulle vara...

Potatisfestval i helgen iaf. Hobbade till 22 i fredags men gick ut en liten sväng ändå. Åt karré i pitabröd på torget och sen gick vi hem. Igår var xet desto mer. Då var vi först ute lite på dagen. Köpte scrubhandskar på Body Shop och en rosa flugsmällare på Village. Skitcool. sen var vi och åt kebab på Grillspettet. *goffa* läntat liet efter det. Var ett tag sen. Om mna räknar bort kebabsalladen jag åt på jobbet i torsdags. :) Men det var ju sallad, så det räknas inte på samma sätt. Efter det gick vi iaf till kinan och drack öl. SEn hem och slappade lite. Sov lite å så. Sen ringde Elin och väckte mej, precis lagom, typ två minuter innan klockan skulle ha ringt. Snacka om timing! =) Känns som om man inte träffar någon längre. Är väl för att det inte är någon skola och för att jag jobbat det osociala skiftet hela veckan. MEn iaf. SEn gick vi till Lägenheten. =) Det är kul, säger man lägenheten så verkar alla typ veta vad man menar. Askul. Fick pratat lite med Elinen och sen kom Emelie och Johan också. Hade jättekul hela kvällen iaf. Och jag kom in på hotellet. 23 var det. *stolt som en tupp* Dansade med emelie hela tiden. Kul!

I veckan jobbar jag iaf tidigt. Skönt. Förutom att jag måste gå upp 04.30. Inte lika skönt. Och sen på tisdag är  det shopping. Med Elin och kanske Emelie. Hoppas att det blir med båda två. Och jag oich Elin ska kanske vara sambo i en hel vecka. Hoppas att det blir så. 

aja, vill ha bb nu... 

Party

Får väl passa på och skriva lite nu när jag ändå är hemma. Är förkyöd igen. Feber å skit. Är verkligen helt slut. Orkar ingenting, känns lite jobbigt. Var ute å gick lite förrut, var helt slut när jag närmade mej hemma, typ vid lidl. Trodde jag skulle falla ihop. Sen fick jag gå å lägga mej nästa ndet första jag gjorde. Kändes bättre när jag vilat lite. Och nu ska jag snart åka tillbaka till stan. Eller så kiasnke jag ska hålla mej här i magra så robin får satt upp listerna. Kan behövas. =) Men han är såklart söt ändå.

Student i måndags också. Kändes lite tungt men, skit samma. Ska väl klara mej ändå hoppas jag. Var hos malin efteråt. Var väl trevligt. Men känns ju alltid lite sådär "vad gör jag här" när man träffar kompisars släkt. EFteråt så åkte vi och hämtade upp elin och loffsen och sen körde vi dem till Nolhaga. SEn va vi å handlade å lämnade tillbaka bilen till robins pappa. Senare på kvällen kom Lina och Simon å drack öl och sen gick vi till box. Det var kul. EFterdet gick vi vidare till Lasse. Vi det laget hade vi hunnit få i oss en del så jag och robin stannade inte så länge utan gick hem strax efter två. sen igårmorse vart det bakfyllepizza från Darin. Ganska goda pizzor där faktiskt. Å så är det ju hemkörning. =)

Men nu ska jag lägga in kort från Partyups-festen i lördags å sen plugga lite. Kanske lägga fram ett förslag om kaffe inför ledningen också. =)

Vart tog Girl Powern vägen?

I ELLE nr 5/06 finns följande artikel: ”Bevare oss för bimbofeminismen”. I grova drag handlar den om man inte kan vara en riktig feminist om man har minikjol, silikonbröst eller rakar musen. Då är man istället styrd av männen och objektifierad. Självklart har man inte heller gjort något av egen vilja utan blivit tvingad till det.

När jag läser artikeln undrar jag om det verkligen är så. Kan man inte vara feminist om man vill framhäva sin kvinnlighet? För det är vad det handlar om, att framhäva kvinnligheten. Hur i hela fridens namn kan det anses vara fult? För mig är det mer feministiskt att vara stolt över sin kropp och vilja visa upp den, än att gömma den i killkläder och ha orakade armhålor.

Bimbofeminismen skapades med Spice Girls och den våg av tjejband som har växt fram efter dem. Men på Spice Girls-tiden var bimbofeminism det samma som Girl Power. Det låter betydligt mycket bättre än bimbofeminism som har en väldigt negativ ton. Anledningen till att det kallas för det tror jag beror på att Spice Girls, och det nya Spice Girls, Pussycat Dolls, tar för sig och vågar ta plats. Det anses inte rätt, inte ens av ”riktiga” feminister. Eller så handlar det helt enkelt om att de som anser sig vara riktiga feminister är avundsjuka på bimbofeministerna. De har lyckats åstadkomma mer debatt och reaktioner än vad de gjort sen 1920-talet när den kvinnliga rösträtten kom.  

En annan sak är det med silikonbröst. Många hävdar att det är männens och porrens förtjänst De hävdar även att man inte kan bli lycklig av att operera sig. Men hur kan folk tala som om de vet hur alla är, mår och reagerar på olika saker. Det finns de som blir mycket lyckligare av ett par silikonisar än vad de var innan. Så kan e inte få vara det då? Utan att folk ska lägga sig i?

Nä, hatten av för bimbofeminism, alla är lika mycket värda oavsett antal operationer eller klädval.  


RSS 2.0