anorexiaklockorna ringer!

Kan efter idag konsatera att det inte är vidare smart att inte ha någon matlåda med sig till praktikplatsen just den dagen man råkar glömma plånboken. No lunch for frida helt enkelt. Nötter, frukt och vatten har dock slunkit ner (hej ana-varning!). Nu väntar jag på att min blomkål ska koka frdig så jag kan göra blomkålsmos och steka kassler till. Mat är ungefär det enda jag tänker på just nu. En semla hade ju suttit fint också.

Jaja. Glöm inte av att följa mig på twitter och bloggy! fridurt som nick där med! Lite flitigare uppdatering där också

So long 


När man inte har så mycket bättre för sig...


Elvis

Klockrent.


webb 2.0

Nu har jag skaffat mig både bloggy och twitter, så nu kan jag följas där. (om jag förstår hur man gör..) Men jag undrar om det går att få något sätt länka mellan dessa två och bloggen, något slags rss-flöde eller nått, så att bloggen reagerar när jag uppdaterat ex bloggy. Någon som vet hur (om) det funkar??

Här är länkarna till mina sidor iaf, så nu kan ni lägga till och följa dem, hela fanklubben!
Bloggy
Twitter

Antony and the Johnsons

Perfekt musik efter en lång dag med tågförseningar på 2½ timma med en färd till som alingsås slutade  i en överfull buss med kroppen i onaturliga sittställningar mot ett brännhett element. Detta är vad jag behöver då. Och gärna en chokladkaka.

update

Update från sjuklingen: Pischen fick stanna kvar hos le vet för att sövas och sen skulle de kolla ordentligt på tassen. Eventuellt även röntga henne. Mina lilla busa. fick iaf några pussar av henne innan jag gick. Hon förstod nog att vi skulle åka till veterinären eftersom det aldrig varit så lätt att få in henne i buren någon gång tidigare. Bara att lyfta in henne. annars kan man få hålla på och feppla i tjugo minuter innan vi kommer överens om att hon ska in. Åh, trodde ju att det skulle ta typ en halvtimma och sen var det tack och hej. Jaja, bara hon slipper att ha ont för jag tycker mer synd om henne när hon inte kan gå utan att skrika.

So long

stammishaket

Asch, kattjäkel som ska gå och göra illa sig. Blir veterinären idag bara för det med en dubbelt så stor tass än vad som är brukligt. Kanske borde överväga att försäkra henne, så ofta som vi är där.

Dags att packa in pischen i buren och åka iväg.

So Long

P-Piller

Hittade en artikel idag när jag satt och gjorde "research" ( a k a googlade). Artikeln är visserligen från 4 november 2008, men det är ett alltid lika skutellt ämne, tycker jag. Kort handlar den om att forskningen kring p-medel för män inte går framåt för att det saknas intresse. Främsta orsaken till intressebristen är att när, det idag full fungerade preventivmedlet ( en p-stav för män), testade upplevde försökspersonerna att de inte kände någon skillnad under behandlingen men att de kände sig deprimerade när de avslutade den. Med andra ord ville de inte ha något som påverkar deras hormoner (!). I artikeln nämdes inget om hur de p-medel som finns för kvinnor fungerade.

Jag antar att de flesta känner till hur p-piller, p-stav och liknade fungerar, allstå, det är hormontillskott som "lurar" kroppen till att inte ha ägglossning. Vanliga biverkningar för oss är ändrad vikt, ändrad sexlust, illamående, huvudvärk, svullnad för att bara nämna några. Värt då att tillägga är att männen som deltog i försöket fick testosterontillskott för att de inte skulle få mindre sexlust.

Jag kan inte låta bli att reagera när jag läser artiklar som denna. Tydligt är att kvinnor och män upplever snarlika effekter av preventivmedel men eftersom det är män som forskar vill inte de påverka sig själv på detta sättet. Iställte får vi tjejer ta det. Att gå om kring och må mer eller mindre bra konstat just för detta. JAg vet att p-medel påverkar min kropp otroligt mycket och att jag mår mycket bättre utan att tillföra kroppen olika hormoner.

Däremot finns det ju vissa som p-piller funkar jättebra för och aldrig upplever att dessa påverkar något, vilket är jättebra för dem. Men det måste uppmärksammas mer att långt ifrån alla mår bra av dessa tillskott och det måste därmed forskas mer om alternativa metoder, exempelvis p-medel för män. För tillfället är enda alternativen för oss som inte vill tillsätta hormoner utifrån i våra kroppar att använda kondom (som är det enda alternativet om man är med många olika eller inte vet säkert om det finns några sjukdomar eller ej) eller kopparspiral, som helst sätts in på kvinnor som har fast partner och fött barn. Med de kriterierna försvinner en ganska så stor del tjejer...

Sen tycker jag att det är obehagligt att mixtra med sin kropp och ta bort det som är det största beviset på att våra kroppar fungarar normalt och vi är friska, alltså vår mens. Men det är ju bara min egna åsikt...

RSS 2.0