Kräftkalas!

Igår var det dags för kräftskiva, anordnad av Elin och Anna. Ännu en gång har det bevisats att det går att duka långbord för femton personer i en etta.
  

Boktips

Just nu läser jag en så himla fin bok. Nackdelen med den är att den är ganska så intensiv så ibland blir det mycket att man måste lägga ifrån sig boken en stund. Jag hittade boken genom en av mina favoritbloggar och den heter Extremt högt och otroligt nära och Jonathan Safran Foer. Men boken är iallafall så himla fin och jag tror att jag är kär.






Dagen

Idag hade jag lunchdejt med Sandra som fyller år. Med mig hade jag så klart ett litet paket som innehöll ett presentkit från Hei Poa med badolja, skrubb och lotion. Hittade också en söt chokladkaka på ICA, med Miranda-nallar på. Efter vi ätit lunchbuffe på DeliDeli gick jag en liten sväng på stan. Rea-fyndade på Gina Tricot där jag hittade ett rosa basic-linne och en svart kjol. 98 kr ihop är lagom tycker jag. :) Dessutom var jag och inhandlade ljus och ljusmanschetter till ett par ljusstakar jag har här hemma. Blev dessutom överlycklig när jag hittade en likadan igår på Blomsterlandet igår. Från början när jag fick stakarna var de tre men Robin gjorde sönder "mittenstaken" så det var den jag hittade igår. Har letat ett tag efter dem!  Enda missen var att det itne blev så superbra med grå ljus till de frostade stakarna och den grå väggen...
   

dreams..

Vissa dagar önskar man definitivt att man inte vär student längre. Som idag, go lön in på kontot (skulle absolut kunna vänja mig vid det) och kanske världens sötaste hus till salu. Och vi som inte ska skaffa hus än på iallafall två år. Eller det var egentligen två olika hus, i gammaldags torpstil. Det ena av dem hade Smeg-kyl och Smeg-diskmaskin. Ja tack. Fast det andra hade go altan och låg lite finare. Ja, jag är nog kär.

Idag ska jag och mitt gips på lunchdejt med Sandra som fyller 22. Måste slå in paket och kolla upp bussar ner till stan. Insåg helt plötsligt att det faktiskt är lite bråttom, bör antagligen gå hemifrån om en timma. :S

Paket!

Ännu en ledig dag som jag och mitt gips tillbringar i soffan. Dock känns det lite sådär eftersom fastighetsskötarna är precis utanför fönstret och rensar blomlanden. Apa i bur typ. Dessutom sjunger han och att säga att det låter bra är dagens lögn. I övrigt bjuder dagen på lite farmorskalas så mor min kommer och hämtar invalid-frida i eftermiddag. Då ska vi först åka och köpa blommor och så hämta ut mitt paket med saker jag beställt från Eleven.se. Äntligen får jag en ansiktsrengöring igen! Hoppas att den är bra.

Är verkligen i behov av en ny ansiktsvårdserie (heter det ens så?). Har haft Aloe Vera-serien från Body Shop i typ två år och den har vart superbra, tills jag slutade med hormoner i form av p-piller. Nu blir den alldeles för fet för min hy. Och det är ju  inte det lättaste att hitta någon ny heller eftersom det finns en hel djungel av olika grejer. Rengöringen jag köpte nu är iaf från Aquolina. Annars är jag sugen på något från hälsokost och utan mineraloljor, Make Up Store har jag också funderat på, men vet inte om det är utan eller med mineraloljor... Måste också klura ut hur mycket jag kan tänka mig att betala för kalaset.


Hallen

Ett av mina projekt i höst är att fixa till vår hall. Som det är nu är den tapetserad med ljusgrå tapet med litelite lila i och har hatt- och skohylla från IKEA som är alldeles för skrymmande för vår lilla L-formade hall. De stjäl hemst mycket ljus och gör hallen ganska så mörk.

Mina planer är iallafall att måla väggarna i hallen vita förutom den väggen där ytterdörren sitter som får bli knallorange istället. Därefter har jag hittat ny hatt- och skohylla från Bolagret som påminner om string-möblerna. Har ett gammalt nattduksbord i hallen som avställningbord i stringmodell så det blir perfekt. Hittade även idag en pall från Åhlens som skulle passa perfekt! Mitt problem som jag ännu inte löst är bara vad jag ska ha på väggbiten som blir över brevid hatt-och skohyllan. Antingen blir det en hög Malm-byrå från IKEA eller en steg-hylla från Ellos... Tror att steghyllan egentligen passar bäst men vi går miste om mycket förvaring som finns i de gamla hallmöblerna och för det måste vi kompensera på något sätt. Fast såg på Styleroom någon som satt upp en hylla med korgar på över ytterdörren, smart förvaringssätt som man ofta glömmer tycker jag! Där skulle man ju kunna ha sådana saker som man inte änvänder så ofta men ändå till ha i hallen.

I vilket fall tror jag att det blir hemskt flott när det är klart. Ska bara få tummen ur. :)

Lite inspiration och kom-ihåg för min egen del. :)


BFF

Nu har jag snart avverkat hela säsong två av Paris new BFF. Tönt. Men näst sista avsnitt verkade inte fungera just nu så jag får väl vänta lite och hoppas på bättre tider. När Paris är klart funderar jag på att ta The Hills. Lite fler säsonger att gå igenom men många pratar ju väldigt om det så det kanske det är värt. Älskar iaf när säsonger och  avsnitt ligger streamat. Även Roomservice gör det vilket är perfekt för mig och mitt gips. Något måste dagarna fyllas med.


Läsning

Idag har jag minsann inte fått myket vettigt gjort. Jag har läst, precis som i läst hela dagen lång. Har hunnit med dessa:

 

En djuping och en chick-lit. Får nog erkänna att chick-litten var den bästa.. Fast vill ändå se filmatiseringen på den första.  Så nu funderar jag på vad jag ska göra resten av dagen. Har ju iofs tre böcker till som jag lånade på biblioteket häromdagen. Kanske sätta tänderna i någon av dem. :)

beeer

Ny dag och nytt gips på fossigen. Det första hade blivit lite för stort när det värsta av svullnaden försvunnit så det var dags att byta ut det. Men såg när gipset var borta att det fortfarande var mycket svullnad. Och jag trodde att hela foten skulle vara blå eftersom tårna är blå men det var tydligen bara tårna och så lite ränderrunt om foten typ. Tydligne blir det så när det är en blödning och den dras nedåt. Eller nått. Mina tår ser iallafall ut som jag stampat i blåbär.

Och på tal om blåbär hade värdens sötaste familj varit ute och plockat några liter till mig eftersom jag inte kan plocka själv för tillfället. Så gårkvällen gick åt till att rensa ungefär fyra liter blåbbär. Så snart ska jag göra en blåbärspaj och resten av bären får jag väl se vad jag gör av dem. Smoothies är ju alltid gott. Sen är det gött att bara ha hemma också. Använda lite när man känner för det. Att blanda i det när man kokar havregrynsgröt och också hemskt gott. Det är sånt som märks. :) 

I eftermiddag ska vi åka till golfrestaurangen och äta grillbuffe. :) Yey! Älskar buffe!

   

.

Wow, kom ihåg att gå in här idag med. Dessvärre intet nytt att bjuda på. Syster har varit här och vi har fikat och tjötat lite på balkongen. Underbart med en fin dag så att det faktiskt går att sitta på balkongen som vi gjort så fin nu i sommar. Lite trist att det varit en sån fruktanvärd sommar så att det inte alls gått att sittra där nästan. Har väl suttit där tre kvällar eller något. Sen desto mer på dagarna så klart men vill ju få användning av alla mina fina ljuslyktor.

Så varför sitter jag här egentlgien, borde ju faktiskt sitta på min fina balkong och läsa eller fundera över livet eller något annat poetiskt
.

Återuppstånden

Oj, senaste inlägget var den 21 april. Haft lite annat att tänka på antar jag än att blogga. Men nu med en bruten fotled verkar jag ha snudd på hur mycket tid som helst. Borde till och med hinna göra om bloggen lite.
i vilket fall kan det vara kul att skriva lite, mycket för min egen skull då det känns som om året som kommer nu kommer att bli händelsefullt. Det största är väl egentligen att jag åker till Mexiko om några månader.

I vilket fall har skolan dragit igång igen efter en sommar som var full av jobb på medborgarkontoret KomIn i Lerum. Gjorde inte så mycket att det var jobb hela sommaren eftersom jag trivdes hur bra som helst med både jobbet och kollegorna. Hoppas att jag kommer få hoppa in lite extra under hösten där, för pengar behövs ju alltid.  I övrigt kommer hösten bjuda på två metodkurser som jag inte alls ser fram emot. Därefter kommer det en C-uppsats som grädde på moset. Men med rätt skrivsällskap så kommer nog det bli bra ändå. Projektarbetet som var vårens stora utmaning gick ju fint i slutändan så.

Nu skaj ag kolla på Paris Hiltons new BFF säsong 2.  Nörd som jag är. =)

RSS 2.0