Våren kanske är här för att stanna

Hör och häpna, men det är faktiskt sol idag också. Härligt!

Idag är det Wellnesmässa som gäller. Trevligt. Men innan det har jag tänkt att träna och kanske sola. Fast allra först blir det frukost.

Och jag kan inte bestämma mig om Hovfjället! Sketans!

Svar

Svar på dagens kluring: Det tar exakt fem minuter, men elva om man ska hämta metro också, eftersom man liksom kommer från "fel" håll. Allt testat i maklig gångtakt.

Tvinga fram våren

Idag känns det vår. Iaf så långe som man tittar ut genom fönstret. Såg att det var ynkliga två grader på termometern. Men i vanlig ordning tvingar jag fram våren och har på mig min storblommig tunika från det good old 70. Lite moderniserad med ett band i midjan, men får se som det hänger kvar hela dagen. Nu är det strax socialpsykologi som gäller.

Dagen kluring: Hur lång tid tar det att gå från Alströmergatan till stationen?

Pischekatten!

Shit, jag har fått fler läsare. Typ tre, men det är en ganska så hög procentandel med tanke på den lilla skara som brukar läsa. Idag har jag kommit på ett supersätt att ge Pischen avmaskningstabletter. Jag gnider helt enkelt in en halv tablett i kattgodis och dumfan tror att det är godis och äter upp det! Nu hoppas jag bara att det ska funka två till dagar så jag får genomfört kuren på henne. Tror nämligen att det behövs. Hon börjar bli smal igen. Iofs är hon en katt som är smal av naturen men. Vi konstaterade det i helgen som jag alltid trott, nämligen att hon har lite siameskatt i sig nånstans. typ en fjärdedel eller åttondel. Hon får den kroppen som de har, liksom långsmal och smal innan bakbenen. Och så de där jättestora öronen och den spetsiga nosen.

Förövrigt tror jag att hon gillar mig mest och blir lite avundsjuk när jag och Elsk myser i soffan. Hon vill liksom ha mig mest för sig själv och älskar när det bara är jag och hon hemma och vi kollar på tv. Idag var hon dessutom skitsur på syster och slog efter henne så fort hon gick förbi. Urgulligt!

Några bilder på denna übersöta varelse, min lilla bebis!



Visst är hon så söt att man smälter!?

Kaffeabstinens

Plötsligt kom jag på vart min hemska huvudvärk som har hållt i sig sen igår kom ifrån. Blixten slog ned och talade om för mig att jag inte druckit kaffe sen i lördags, då jag dessutom drack sjukt mycket kaffe. Så alltså försökte jag mig på att göra en egen latte. Blev inte så lyckad estetisk men god vart den. Med massa kanel och kardemumma och ett pinsamt försök till skummad mjölk.

Idag kommer Lillstrumpa och hälsar på. Trevligt. Me and mah sis (shit, plötsligt insåg jag att vi båda har förändrats utseendemässigt. Till det bättre som tur är. =) )

Utrotningshotat?

Det känns som om alla har en down-period med bloggande. Börjar det att dö ut tro? ingen aning. Men bloggning känns iaf som en sån sak, som dör ut efter ett tag.

Idag tänkte jag gå upp lagom tidigt och cykla iväg till gymmet, men det regnar, blir itne så värst sugen då. Men nu blir det frukost iaf, sen får jag se vad det blir. Kanske blir det uppehåll.

Tävling!

Nu e jag med och tävlar igen. Denna gång är det skor som gäller! Det är Shopaholicmamman som här tävlingen, och här är länken till tävligen!
image90

Nu är det dax för TÄVLING igen!
Denna gången är vinsten ett par skor från Steve Madden.
Du får själv välja vilka du vill vinna.
Skornas värde varierar mellan 699-1299:-

Dilemma

Jag står inför ett dilemma. Mina Converse har gått sönder efter två år av flitigt användande. Och jag har älskat de stakars skorna eftersom de har vart lite speciella och jag faktiskt aldrig sett likadana Converse på nån annan. Även om de är ifrån Karltex i Gbg.

Så nu måste jag ha ett par nya. Men har ingen aning om vad för några. Hittade ett par röda med paljetter men jag vet inte...

Så elin, vad tros om en upprepning av vår Converserunda vi hade för två år sedan?? =)


bills

Såg fram emot att fördriva det sista av helgen med lite slösurfande med mina långa knallröda (lös)naglar. Men plötsligt insåg jag att jag faktiskt har räkningar även denna månad och det är dags att betala dem. Nu typ. Lägligt när man får pengar imon. Så det är lika bra att bita i det sura äpplet och betala dem först och göra slösurfande sen.
image89

kursen är slut och jag firar med gratis godis

Redovisningen är gjord och med det är kursen slut. Så no more Visuell Kommunikation. Och istället säger vi hej till organisationskommunikation.

Redovisningen gick iaf bra, och självgod som jag är tycker jag faktiskt att våra posters var böand de snyggaste. Iaf bland de vi presenterade med. Sen finns ju alltid Chokladbollsgruppen som slår alla på fingrarna, men det väljer jag helt enkelt att ignorera.

Så nu är det helg och jag ska snart iväg och hämta Manda i skolan och få en plantering som tack. Vart jag nu ska ha den. Hoppas den inte är för utomhusbruk. Men det är den säkert.

Jag har också hittat en ny "gratissida", där man samlar godis. Och vem vill inte ha godis?!  Registera er här!Dessutom får man godis för att man registrerar sig, två stycken. Man måste dock samla ihop elva godisar för att gå det hemskickat, men det går ju i ett nafs! Gratisgodis!

sur

Idag surar jag. Jag får inte se på Grey's och det verkar som jag har nån skit i kroppen för jag orkar inte träna, alls. Svettades som en gris och mådde illa.  Så nu ska jag sitta i köket och sura hela kvällen.

Så det så

Ost och vin

Planerna för kvällen är ost och vin kväll på Rektorsgatan! Trevligt, trevligt! Komemr väl också att bli fyllechaffis åt både de ena och de andra packet. Eller iaf Robin och lihv och senare antagligen mor och far. Så jag byter ut vinet mot saft tror jag bestämt. Men det ska bli himla trevligt att träffa Lofferten igen, var väldigt längesen nu! typ onsdagsklubben i somras.

Men nu ska jag iväg iaf, ska lämna in filmen vi såg igår innan jag beger mig mot Rektorsgatan! Den var bra förövrigt. Och jag har bakat muffins idag! *goffa*

Bildkavalkad på invånarna på Rektorsgatan

More pictures from now on

Jag har bestämt mig för att bli bättre på att lägga upp bilder på bloggen. Om man bloggar i ord, varför inte göra det i bilder också?? Och dessutom så harjag ju en kamera nu, så vad är problemet egentligen. Börjar med ett par bilder från festande förra helgen hos fröken Florell. Ni får va nöjda med dem så länge, även om de e en vecka gamla! :)



(kolla in sista bilden, vem 17 är killen?! Ingen jag känneri vart fall!)

Lil Mama - Tour Bus

Ikväll är det denna biten som spelas på repeat!

Mensmonster

Nu har jag vart och tränat, benen blev det idag. Börjar att märka nu att träningen faktiskt gör skillnad. Kan ta lite mer för varje gång. Känns så himla kul när man kan flytta ner pinnen ett steg till nästa vikt! nästan 60 kg i benpress nu, jag är stolt! Efter träning tog vi en snabbtur på ÖB och köpte pischemat. SÅ nu hoppas ajg att hon blir glad när hon får whiskas bitar i sås. =) Sen hyrde vi film till oss, komemr inte ihåg vad den hette, onda aningar eller nått. Verkar mucho bra.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och fråcha upp mig. Tycker att man känner sig äcklig och ofräsch konstant när man har mens, som jag har nu. Igår gjorde den mig dessutom till ett megamonster så jag fick varna folk innan jag började prata med dem. Jaja, nu dusch, sen på spåret och film tillsammans med varma mackor, te och popcorn!

image79

Bengstrand

Idag lyssnar B.Engstrand över oss på Elvis. Med andra ord lyssnar jag också på Elvis. För en stund sen var det Love me tender. Bara så att ni vet.

Veckans roligaste!

Robin hittade ett litet videoklipp när han bakis-surfade häromdagen. Enjoy!

why, oh why?!

När jag ska göra en sak är jagväldigt bra på att göra en helt annan sak. Som typ nu, jag ska åka och handla, men läser bloggar. Varför gör jag så??

Det är ju tillochmed klarblå himmel och tio grader varmt och så mycket vår det kan bli i feburari i alingsås. Cykelturen kommer att bli lovely på alla sätt och vis.

Men ändå sitter jag här. Och katten busar, som vanligt.

Täävliiing!

Nu har Modeakuten en tävling igen! Denna gången kan man vinna asheta pumps! Eller minst lika heta bambooörhängen. Men självklart är det pumpsen jag är ute efter, skor kan man väl aldrig få för många av??

Här är skorna:
    image77

Och här är ett par av örhängena. Fler modeller hittar ni här 

image78

gårdagen

Gårdagen blev mycket trevlig. Fick spontanryck och ville åka till gbg så vi kutade iväg till tåget, så klart missade vi det med en minut. Gick hem till anna igen och beställde taxi och åkte till tallhyddan. Där var det som det brukar och tyvärr fick jaag pimplat i mig en öl och en drink för mycket. Detta har resulterat i att jag mått som jag förtjänat idag med en vresig mage och en stor klump ångest. lyckades också trilla på dansgolvet (pinsamt!) och slog i mitt knä ordentligt. Har sjukt ont fortfarande och har väldigt svårt att gå ner för trappor.

Men jag har iaf tränat. Nu blir det toast, ballerina med toffeesmak och oboy. Glömde att köpa te idag igen, fan.

nytt svall!

Ikväll ska jag leka med Elin och hennes kompis anna. Blir nog roligt. Har tagit två bilder på mitt vacka svall nu. =) Me lajk!

 

Vad tycker ni?

Dravel

Igår klippte jag mig, Sjukt gött. Så nu e det kort! eller iaf rätt så. Och elsk är nöjd. =) Det är lika viktigt sm att jag är nöjd, haha!

Idag ska jag och malin kolla på innebandy. Ska vara vid henne vid kvart i fyra ungefär. Matchen börjar halv fyra, men det är lagom att komma till andra perioden.  Tänkte hinna in på Lidl och köpa godis på vägen till Malin. Choklad.

Ikväll är planeringen än så länge väldigt öppen. Kan helt klart tänka mig att stanna hemma och kolla på film.

Jeanstävling!

Nu är jag med och tävlar igen. Denna gången är det ett par valfria jeans från Modeakutens shop! Jeansen hittar du här och tävlingen är här!

Det bidde ingen skolväska det bidde en...

Precis som förra veckan sparkade jag upp mitt slappa arsel tidigt ur sängen denna lediga dag för att cykla till sportife för att inta lite energi i som av uv-strålar. Härligt! Efter det cyklade jag in till stan eftersom jag sett i Alingsås-Kuriren att det var 50% på ALLT på C-väskan. Jag hade ju trots allt sett en snygg skolväska-to-be där. Dessvärre var skolväskan-to-be inte längre så snygg som jag kom ihåg den och besöket resulterade i en väska modell större istället, nämligen en Samsonite resväska. Hepp! 50% på även den är följaktligen en (förhoppningsvis) väldigt hållbar livskamrat för 1099,50. Hepp! Fast eftersom jag tyckte att detvarkade lite väl avancerat att cykla med den har jag så snällt övertalat Robin att hämta den på lunchen, alternativ efter jobbet.

Idag kommer Lillstrumpa för att hälsa på innan hon ska till körskolan. Så tills dess har jag tänkt att göra köttbullar. Det blir mycket och mättar bra. Husmor Frida är igång igen. I köket, för det är ju där jag hör hemma.

Hepp! 

update

Emilia- jag läser medie- och kommunikationsvetenskap på HLK i Jönköping.

Igår var det dags för K-kick-off. Vi kickade off med tacos och semlor. Gott. Innan det var jag hedvig och angie på länsmuseét och såg den utställning vi skulle se i den här kursen. Efter det åkte vi hem till Angie och fördrev tiden med att sminka oss och äta makaroner mer ketchup. Gott! =)

Och eftersom det var semledagen igår så blev det även en semla i skolan ihop med hedvig, jenny och tove. Gott med semla. =)

Det blev en rätt så tidig kväll efter kickoffen så jag hann med sista tåget vid åtta och överraskade Robin med att sätta nyckel i dörren här hemma vid halv tio.

Idag har det vart föreläsning i vanlig ordning och efter det träning. Och nu flrdriver jag tiden i köket när Robin och Anders kollar på fotboll.

Förövrigt har jag helg nu. Vad händer folks?

rik

Det var väldigt trevligt igår. God mat, god vänner och gott godis. Spelade TP dessutom, med barnfrågor. Så för en gång skull hade jag en chans att vara med och slåss om vinnartiteln. Kom dock tvåa. Men jag är glad ändå. Efter spelandet var alla trötta av för mycket godis så då åkte jag och malin hem.

Idag gick jag upp tidigt för att vara en söndag, nämligen redan klockan nio. Hade köpare på min säng som skulle komma och hämta den vid halv elva. Kvart i elva svängde de in på solängen ett och nu är jag 2900 kronor rikare. Gott. Funderar på om jag ska vara duktig och spara eller bara göra slut på dem. borde ju faktiskt spara. Men man kanske kan kompromissa på nått sätt. Spara lite och göra slut på lite. Skulle faktiskt vilja ha en egen skrivare. Jag får väl fundera lite på det helt enkelt. Men jag lovar er, pengarna bränner. =)

Nu ska jg gå och göra lasagne, för det är väl i köket jag hör hemma.

I'm a grown up, because I am going to a dinnerparty

Yes, då vart det bestämt, middag i metropolen Sollebrunn ikväll då! Ska bli så roligt! Håller på och funderar över vad jag ska ha på mig.. Kjolkväll ikväll tror jag bestämt. Det borde vara kjolkvällar och kjoldagar oftare faktiskt. Mi lajk. Tror jag vet vad det blir ikväll, om tröjan jag tänker på är ren iofs. Har lite dålig koll på sånt, som vanligt.

Har diskat iaf, så nu återstår bara det roliga piffet!
Dessutom pratade jag med far min förrut och nu har jag kommit på hur vi ska fixa vårt anskrämliga badrum. Vet inte när det blir än bara. Måste kolla lite först. Åh, vill ha värsta flådiga badrummet!

analysera mera!

Haha, just det, här kommer den efterfrågade analysen :) Njut!



På bilden ser vi en kvinna enbart klädd i någon form av chiffongtyg som håller upp ett stort glas med absint. På överkanten av glaset ligger en absintsked med en smältande sockerbit. Sockerbiten ger det ljusa mönstret i glaset eftersom sätter man tillreder absint på är att droppa isvatten genom en sockerbit och då ändrar absinten färg när issockervattnet blandas med absinten. I bakgrunden är det ett snirkligt mönster som är typiskt för jugendstilen, även mönstret i vänsterkanten av bilden är typiskt. Håret är uppsatt i en knut i nacken där några slingor har smitit ur och ligger ner i nacken. Hon har långa naglar och står med öppen mun och nästintill uppspärrade ögon.

Bilden är ganska avlång men det balanseras av hennes utsträckta armar, att hon mer eller mindre svankar ryggen bakåt och putar fram med magen. Även att texten är skriven horisontellt hjälper till att dra ut bilden lite på bredden. De "pinnar" som går vertikalt i bakgrunden skulle lätt kunna göra bilden mer långsmal med "pinnarna" har andra snirklar som ligger vågrätt över dem som gör att bilden drar ut lite er på bredden. Allt följer också linjerna snett uppåt som bildas av hennes armar, blick, huvud och svank. Detta gör hela bilder strävar uppåt höger. Däremot hålls denna rörelse tillbaka genom hennes bakåtlutande kropp.

Absint var till en början ett dryck för överklassen och det lite "finare" folket. Det var först efter ett par år som drycken fick genomslag även hos arbetarna och det vanliga folket. Detta på grund att vinodlingarna drabbades av vinlus och det därför var ont om vin. Då började man att dricka absint istället. Denna reklambilden är från början av absintens period och följaktligen från då de personer med högre ställningar i samhället sippade på den gul-gröna drycken. Detta kan man se på kvinnan på bilden. Hon är ljushyad, precis som man skulle vara då ifall man hade det bättre ställt. Det faktum att håret är uppsatt tyder också på att reklamen riktar sig till de välbärgade eftersom den ser lite mer konstnärlig ut än vad den skulle sett ut om man hade satt upp den själv. Tyget som hon har draperat över sig ser också ut att vara av mer exklusiv sort än vad en vanlig arbetare skulle ha råd med. Detta tyder på att absint ansågs vara en finare dryck och jag tror att den främst vänder sig till de mer välbärgade i samhället. Även många andra absintreklamer från samma tidsperiod har liknande stilar. De är målade i jugendstil och ser ut att rikta sig till överklassen.


Bilden påminner även om de antika gudabilder från Grekland och Rom. Eftersom absinten från allra första början var en schweizisk läkedryck kan man tänka sig att man fortfarande hade kvar lite av det tankesättet på slutet av 1800-talet, och därför kopplingen till gudar. Hennes klädnad påminner också starkt om bilderna man sett från antikens Grekland och Rom, även om de klädnaderna kanske inte var helt så genomskinliga. Det ser även ut som om kvinnan på bilden håller upp drycken mot högre makter, precis som om hon försöker offra den till gudarna. Det tyder även hennes blick på.


Kopplingen till läkemedel syns även på mönstret som är i bakgrunden. När man tittar snabbt så påminner det mycket om det tecken som man har sett på många ställen för medicin. Nu känner jag i och för sig inte till något om det tecknet, hur gammalt det är och var det kommer ifrån och så vidare, men man kan utan tvekan se likheterna.

När man ser reklambilder för absint från början av 1900-talet ser man en tydlig skillnad på de och de som producerades innan det nya århundradet. De senare bilderna ser innehåller män som ser elaka ut, kvinnor som är helt gröna och bränns på bål och även något som påminner om en djävul. Det tror jag beror på att man trodde att absint var mer som en drog efter ett tag och gjorde människor sjuka och fick dem att begå olika våldshandlingar. Då var det viktigt att påvisa att drycken inte längre kom från gudarna utan var från djävulen. Absint var inte längre den gröna fen utan hade istället blivit den gröna fan. 1910 förbjuds absint i större delen av Europa och även i USA och därmed var absintens reklamhistoria över.

Inte så nedkortad men endel jidder har tagits bort. Plus mina fina bilder som jag lagt till :)


fylleslag hos rumpan

Igår var vi hos Empa. EMn först var vi på LA Vacca och åt. Med vi menar jag mig själv, robin och anders. Resten bangade ur. Hos emelie var det trevligt och ölspelet spelades så klart. Jag var inte med, tycker det blir jobbigt att behöva dricka så mycket så snabbt och särskilt när man dricker vin. Så jag och en man vid namn Dennis kollade på och jag påminde så vänligt deltagarna om när de tabbade sig och därmed fick straffklunkar.

Vi tolv drog vi till Park Lane. trevligt ställe med snygg inredning. Eller vad man nu ska säga. Det var fint där inne iaf, det är det jag vill ha fram!

Sammanfattning: Trevligt folk, trevlig kväll

idag är det slappt, som vanligt efter man har vart ute. Sov länge och åt sedan lite frukost innan elsk åkte iväg på match. Så nu sitter jag här själv utan att veta när han kommer hem. Smart som jag är så glömde jag ju att fråga. Det gör jag aldrig annars men nån gpng ska väl vara den första.

Ikväll blir det mys hos Johanna! Också trevligt!

Idag är det förövrigt Jason Mraz som gäller. Nu ska jag nog ta tag i vårt gigantiska berg med disk

So long!

tjöttjöttjöt

Haha, det blev ingen träning heller, typiskt mig! Kom fram till att allt blev för stressigt. Så nu har elsk åkt iväg och jag stannade hemma för att göra mig iordning. Så ska alldeles strax hoppa in i duschen. Vi tänkte åka ner ltie tidigare och gå och käka nånstans först. Vet dock inte vart än. Det återstår väl helt enkelt att se. Om nån har nått bra tips på en inte allt för dyr restaurang så säg till!

Längtar tills ikväll! kulkul!

För övrigt är det ett jävla tjöt på mig häri bloggen idag, men det är bara för att jag gått hemma hela dagen och känt mig ensam. Nu blir det duschen! Där har jag iaf sällskap av rakhyveln. Nu ska all oönskad hårväxt bort!

So long!

made up my mind

Det blir träning. Bara för att no 19 inte svarar i telefon när jag ringer för att fråga om de har mycket att göra idag så att det är lång väntetid. Får gå ner imon. Klockan 10. hoppas inte jag är bakis. =)

Jag kan säkert lyckas fixa mitt långa...hrm..svall på nått tjusigt sätt. Mycket hårspray bara så. Kanske blir ett litet varv med uttunningssaxen också.

Nu ser jag elsk på parkeringen! då är det träning som gäller.

på gymmet alltså. Inget annat.

Mina ögon blöder

Äntligen har jag analyserat färdigt! Jag kommer aldrig mer kunna titta på en bild utan att analysera den tills ögonen blöder. Sketans.

Nu funderar jag på om jag ska träna eller klippa mig innan jag åker till Gbg. Vill ju egentligen klippa men orkar inte riktigt. Haha. Dessutom vill jag ogärna hoppa över träningen efterosm jag smällt i mig massa pluggodis medans jag analyserat. Och en muffin jag fick på Maxi igår. Den var god för att vara muffin. Jag tycker ofta att muffins blir så torra.

Jaja... får väl fortsätta att fundera på hur jag ska göra. Kan ju kanske trots alt få till håret fint med hjälpa av både lock- och plattång och fön. Kan ju klippa mig imon förmiddag.. Vill ju ändå gå ner till stan och se "a history of sex"-utställningen de har i kulturhallen eller vad fan det heter. Över biblioteket iaf. Den har blivit sjukt mycket diskuterad och kd är i upplösningstillstånd. =) Låter ju som nått man absolut inte kan missa, eller hur?!

Här är bilden jag analyserat sönder iaf. Om nån är nyfiken på hur analysen blev så säg till, så kan jag lägga upp den. Haha! 3 sidor med enbart jidder!

image74

frajdaj

Okej, jag ska börja med analysen. Jag lovar. Snart. Ställde ju tillochmed in den utlovande träningen med Elin idag för att jag skulle skriva. Vill klippa mig också. Och träna. Sen är det nog nästan dags för oss att åka ner till gbg. Fast alla har ju svikit, så det blir väl bara jag, Robin och Anders. jaja, your loss. =)

Imon hoppas ajg på middag hos johanna och få se det nya köket och värdagsrummet. Eller vardagsrummet är ju inte nytt utan det var väl nästan ett år sedan de fixade iordning det men jag har inte vart där på typ två år. Så kan det gå.

Mor och lillstrumpa var här igår också och åt kvällsmat, trevligt att de tittar förbi för en gångs skull. Fick skumtoppar och två uppläggningsfat och en kattkalender. Kalerndern är jättesöt men jag vet inte vart jag ska hänga den. Ha ju redan min Vintage-Art-kalender jag ska hänga upp nånstans. Nu har jag ju redan missat första månaden.  Men den är rätt så stor och det medför problem. Det enda ställe för den jag kan komma på är över kattens matskål och under min icke-fungerande vintage-art-pinup-klocka. Den hänger där för dekoration. Fast det är klart, det hade ju vart ett litet plus i kanten om den faktiskt fungerat. Men det är väl orimliga krav antar jag. Särskilt eftersom den kommer ifrån Ullared.

RSS 2.0